Det dejlige Gotland

Gotland er en spændende ø, hvor man inden for en kort afstand bliver tilbudt et utal af oplevelser. Naturen på øen er en smule barsk, men alligevel smilende i de mange solskinstimer. Der er aldrig langt til stranden som veksler mellem enge og stejle skrænter ofte af kridt og med fossiler. Langs kysten finder man de flotte rauker svarende til vor forlængst forsvundne Skarreklint i Nordjylland. Skovene veksler med åbne landbrugsområder, og det er her man oplever den rige vegetation af bl.a orkideer i maj-juni måned.

Det historiske dækkes flot ind med et besøg i den gamle hansastad Visby. Byen er omkranset af en knap fire kilometer lang meget intakt forsvarsmur. Den indre by har krogede gader med gamle huse, kirker og ruiner af kirker.

Billederne, jeg her viser, er fra mit besøg sammen med 7 plante intereserede i 2018. I 2018 havde Gotland som Danmark en meget tør og varm sommer. Derfor har jeg suppleret med billeder fra mine tidligere besøg som erstatning for tørkeperiodens manglende planter.